Rukometašice Srbije igraju ove nedelje dvomeč sa Šveđankama (©rss.org.rs)
Rukometašice Srbije igraju ove nedelje dvomeč sa Šveđankama (©rss.org.rs)

Srbija jača za tri rukometašice pred izazov u Zrenjaninu

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.02.22. | 00:06

U nacionalnom timu opet Sanja Radosavljević, Jelena Lavko i Jelena Trifunović. U četvrtak u grad u Banatu stiže petoplasirana selekcija sveta

Rukometašice Srbije su se okupile u EHF nedelji nacionalnih timova i započele pripreme za dva susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Švedske. Ovo je prvo okupljanje naše selekcije od učešća na Svetskom prvenstvu u Španiji decembra meseca prethodne godine, na kome je Srbija zauzela 12. mesto, a zalaganjem i borbenošću na terenu ostavila veoma dobar utisak.

Izabranice Uroša Bregara očekuju veliki izazovi u nedelji koja sledi. Prvu utakmicu sa Švedskom, Srbija će odigrati u Zrenjaninu u četvrtak (18.00), a dva dana kasnije ih očekuje gostovanje Švedskoj u Istadu (17.00). Petoplasirana ekipa sa šampionata u Španiji je izuzetan protivnik, ali će naše rukometašice na domaćem terenu pred svojom publikom pokušati da naprave željeni rezultat.

Izabrane vesti

Posle dužeg odsustva zbog povreda u selekciji su ponovo Sanja Radosavljević, Jelena Lavko i Jelena Trifunović, a u užem sastavu seniorskog nacionalnog tima prvi put su Katarina Bojičić, pivot Jagodine i Dunja Radević, kadetska reprezentativka Srbije i članica kraljevačkog Metalca.

Posle dugog oporavka od povrede u selekciju se vratila Sanja Radosavljević i istakla koliko joj prija povratak i na teren i u reprezentaciju.

Pre svega bilo je divno pre par meseci da krenem sa treninzima u klubu, a zatim naravno i poziv za reprezentaciju. Divno je igrati i predstavljati svoju državu, a pre svega biti sa ovim devojkama”, rekla je Sanja Radosavljević i prenela utiske o njenim saigračicama na Svetskom prvenstvu.

Ponedeljak, 18.30: (1,40) Skjern (8,50) Holestebro (3,60)

Stvarno su bile odlične, toliko su se borile, mislim da su mnoge i iznenadile. Veoma sam bila ponosna na njih. Bodrila sam ih sve vreme i bile smo u kontaktu konstantno”.

Srbiju očekuju dve utakmice sa izuzetnim protivnikom, ali će naše rukometašice na domaćem terenu pred svojom publikom pokušati da naprave željeni rezultat.

Švedska je odlična ekipa. Na prethodnim takmičenjima su pokazale da zaista igraju kao tim, odlične su na svim pozicijama. Mislim da će biti dobra utakmica, mi ćemo se naravno boriti i dati sve od sebe i nadamo se pobedi. Veoma je bitno što igramo na našem terenu, pred našom publikom, ja bih pozvala sve ljude koji mogu da dođu da nas bodre. Svi mi sportisti obožavamo da igramo kod kuće i to je posebna emocija. Ja se nadam da će biti dosta ljudi da nas podrži i da ćemo odigrati onako kako treba, zaključila je Radosavljević.

U dosadašnjem toku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Srbija je slavila protiv Turske u Zrenjaninu sa 36:27, a zatim pretrpela poraz protiv Islanda na gostujućem terenu 23:21. Posle dva martovska susreta sa Švedskom našu selekciju do kraja kvalifikacija očekuje gostovanje Turskoj 20. aprila i utakmica sa Islandom koja se 23. aprila igra u Srbiji.

Evropsko prvenstvo za rukometašice na programu je od 4. do 22. novembra 2022. godine u Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori. Pored već četiri poznata učesnika domaćina Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, kao i aktuelnog šampiona Evrope, Norveške, za preostalih 12 mesta na takmičenju kroz kvalifikacije se bore 24 ekipe. Po dve najbolje plasirane selekcije iz šest kvalifikacionih grupa obezbediće učešće na kontinentalnom šampionatu.



tagovi

rssženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara